Topzorg Oost televisieserie

Opdracht

Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) en Deventer Ziekenhuis benaderden Medical Media House met het verzoek om een televisieserie te ontwikkelen over innovaties in de ziekenhuiszorg in Overijssel. Het ging niet alleen om het schrijven van een format en de complete productie van de serie, maar ook om het vinden van een goed uitzendplatform voor het eindproduct. Want zo’n serie moet immers wel gezien worden…

Aanpak

Medical Media House benaderde regionale omroep RTV Oost en die bleek enthousiast over ons format. We verzorgden vervolgens de redactie van de serie. We hebben sterk gefocust op innovaties in de zorg binnen ZGT en Deventer Ziekenhuis en op regionale relevantie. Daarbij ontwikkelden we muziek en grafische vormgeving voor de serie, maakten we de opnamen in de ziekenhuizen en daarbuiten, voerden de montages uit en zorgden voor een goede vertelstem. We produceerden in totaal 10 afleveringen van elk 18 minuten onder de titel Topzorg Oost.

Resultaat

Dat medische televisie nog steeds populair is, bleek uit de kijkcijfers. In Overijssel keken 280.000 mensen naar de serie; landelijk zelfs 621.000. Daarnaast vonden 10.667 kijkers de afleveringen via internet op Uitzending gemist van RTV Oost. De ziekenhuizen én de omroep gaven aan positief verrast te zijn over deze kijkcijfers.

Overzicht projecten