Onze service

Ervaring telt!

Medical Media House is dè medische videoproducent van ons land.

We leggen ons specifiek toe op de creatie en productie van videocontent voor de medische- en gezondheidszorg en zijn daarmee uniek. Medical Media House vertelt al vele jaren verhalen met bewegend beeld en we doen dit met veel inzet, passie en betrokkenheid.

 

Product

MMH levert videocontent in vele vormen, speciaal voor de medische- en gezondheidszorg. We verzorgen de complete productie op het gebied van:

- concept & creatie

- voorlichtingsfilm

- productfilm

- bedrijfsfilm

- instructiefilm

- animatie

- tv producties

- livestream

- virtual reality (VR) 360 graden video

Concept & creatie

Een succesvolle productie begint altijd met een goed concept. Een goede film is verrassend en beklijft, maar belangrijker nog: hij is doeltreffend.

We houden rekening met het beoogde effect van de video, de doelgroep, maar ook met de kanalen die ingezet gaan worden bij de verspreiding van de video.

Video’s maken is teamwork. Vanuit onze jarenlange ervaring denken we graag mee om samen te komen tot een sterk eindconcept: origineel en doeltreffend, eigentijds en efficiënt.

 

Voorlichtingsfilm

Video is het meest efficiënte en eigentijdse communicatiemiddel om doelgroepen voor te lichten en te informeren. Zo’n video kan gaan over een behandeling of product, maar ook over het proces binnen een ziekenhuis. Wat gaat de patiënt bijvoorbeeld straks meemaken rondom een ziekenhuisopname en een operatie?

Onze specialisten gaan graag aan de slag met de productie van een pakkende en doeltreffende voorlichtingsfilm voor uw organisatie. Wij hebben alle faciliteiten in eigen huis om uw aanvraag snel op te pakken. De afgelopen jaren hebben we verschillende voorlichtingsvideo’s geproduceerd voor o.a. ziekenhuizen (oa. Ministerie van VWS, Radboud, ZGT, CWZ, Rijnland Zorggroep, AVL-NKI, Hartwig Medical Foundation).

 

Bedrijfsfilm

Wij produceren vele soorten medische bedrijfsfilms. Van korte promotievideo’s (bijvoorbeeld ter introductie van een event), aftermovies, moodvideo’s, video’s van productieprocessen, videotestimonials (van medisch specialisten, verpleegkundigen, medewerkers, patiënten) tot internationale promotievideo’s.

Medical Media House is zeer flexibel in het plannen van opnamen, montage en oplevering. Dat kan omdat wij de juiste specialisten en faciliteiten in huis hebben. Als dé specialist in medische videocontent houden wij bij al onze bedrijfsfilms de specifieke doelen die bij een medische bedrijfsfilm horen in het oog.

 

Instructiefilm

Wie leest er tegenwoordig nog gebruiksaanwijzingen en handleidingen als er ook een duidelijke instructievideo beschikbaar is?

De vorm van een medische instructiefilm is erg afhankelijk van het product of de dienst van de video. Een instructiefilm kan bestaan uit videobeelden en/of een animatie om zaken uit te leggen die lastig met een camera te filmen zijn.

Hoe moet een medicijn gebruikt worden? Wat zijn de protocollen voor medewerkers rondom een OK? Waar moet een patiënt bij thuisdialysering rekening mee houden? Hoe gebruikt een patiënt zijn prothese? Allemaal onderwerpen die zich uitstekend lenen voor het produceren van een instructiefilm.

 

Animatie

Een infographic, voorlichting- of instructie-animatie? Animatievideo’s zijn zeer geschikt om (ingewikkelde) zaken of systemen uit te leggen. Bijvoorbeeld als het gaat om zaken die zich in het menselijk lichaam afspelen. Dat kan bijvoorbeeld door het maken van een infographic, een voorlichtingsanimatie of een instructie-animatie.

We hebben de beschikking over specialisten als het gaat om het schrijven van het beste animatiescript, maar ook motion-designers die ideëen omzetten in pakkende en visueel aantrekkelijke bewegende graphics.

 

TV producties

De mensen achter Medical Media House hebben jarenlange ervaring opgedaan bij de landelijke omroepen als het gaat om het produceren van medische televisieseries.

Ondanks de sterke opkomst van online video blijft televisie de komende jaren nog het meest bekeken medium met een enorm bereik. Het is daarmee zeer geschikt om uw naamsbekendheid te vergroten of voor het brengen van een boodschap aan een groot publiek.

Zo verzorgde MMH de complete productie van een tweetal regionale tv-series voor de Overijsselse omroep RTV Oost. We namen het hele traject voor onze rekening; redactie filmopnamen, itemmontages, eindmontages, kortom alles dat komt kijken bij het produceren van een tv-serie.