Over ons

Medical Media House, Hét medische productiebedrijf!

Medical Media House is specialist pur sang waar het gaat om de creatie en productie van medische videocontent. We weten als ervaringsdeskundige in te springen op de specifieke vragen omtrent de mogelijkheden, productie en toepassing van videocontent binnen de medische- en geestelijke gezondheidszorg.

Ziekenhuizen en andere zorginstellingen zijn terecht voorzichtig waar het gaat om het toelaten van camera’s ten behoeve van het maken van video-opnamen.

Hygièneregels maar ook privacy en veiligheid van patiënten en medewerkers spelen hierbij een belangrijke rol. Bij een ziekenhuisopname komt bij de patiënt vaak onzekerheid en spanning om de hoek kijken. Daardoor is er juist binnen deze omgeving een sterke behoefte aan programmamakers met uitstekende sociale voelsprieten en sensitiviteit.

 

 

 

Historie

Programmamakers Rik Dalhuisen (1975) en Mark van Geersaem (1970) hebben jarenlang gewerkt aan landelijke medische televisieprogramma's waaronder:

Vinger aan de Pols, Chirurgenwerk, TraumaCentrum, Het Kinderziekenhuis, Afslag UMC, Het Academisch ziekenhuis, De polikliniek en vele andere titels voor publieke- en commerciele omroepen.

Na deze ervaring in de landelijke media en de zakelijke markt slaan ze in 2010 de handen ineen.

Mediaproductiebedrijf Medical Media House is sindsdien uitgegroeid tot een constante, betrouwbare en creatieve partner voor hoogwaardige videoproducties.

Wij werken voor: ziekenhuizen, specialistische klinieken, privé klinieken, geestelijke gezondheidszorg, pharmaceuten, apotheken, revalidatie-instellingen, producenten van medische hulpmiddelen, organisatiebureau voor medische congressen, producenten van medische apparatuur en andere toeleveranciers voor de medische sector en zorg.

Ons team

Medical Media House werkt intensief samen met een groot aantal freelance specialisten die helemaal thuis zijn binnen de gezondheidszorg. Een vaste schil mensen die regelmatig en snel ingezet kunnen worden indien gevraagd. Onze pool van freelancers bestaat uit regisseurs, cameramensen, redacteuren, techneuten, en editors. Allen met jarenlange ervaring in de productie van medische videocontent.

Rik Dalhuisen co-founder/producent

Rik is een gedreven producent en all-round programmamaker. Hij gaat altijd voor het optimale beeld en de juiste inhoud. Als regisseur én als cameraman. Hij monteert opnames tot een pakkende, dynamische video met een sterke, inhoudelijke lijn. Rik staat voor een positieve en constructieve werksfeer; dat leidt tot een beter eindresultaat.

mobiel: 06 - 102 881 09
e-mail: rik@medicalmediahouse.nl
Martin Melis animator

Martin is een veelzijdig en ervaren illustrator, animator en vormgever. Hij creëert altijd de stijl die perfect past bij het product of de boodschap. Fris en verrassend, door een breed scala aan 2D en 3D animaties, illustraties en compositing tools. Martins beelden brengen de boodschap glashelder en visueel aantrekkelijk in beeld.

mobiel: 06 - 557 088 30
e-mail: martin@martinmelis.nl
Arthur Theunissen componist

Arthur schildert met klanken. Hij heeft veertien jaar ervaring als mediacomponist (muziekproducent) en sounddesigner en werkt nauw samen met Nederlandse topmusici en de beste sessiemuzikanten. Arthur ádemt muziek. Door de juiste snaar te raken, tilt hij een videoproductie naar een hoger plan.

mobiel: 06 - 510 571 66
e-mail: mightymusic@gmail.com
Marke de Jong programmamaker

Jezelf herkennen in het verhaal. Daarnaar streeft programmamaker en eindredacteur Marke. En dat verhaal moet helemaal tot zijn recht komen. Marke's passie: de juiste inhoudelijke vertaling maken naar een kloppende en passende boodschap in beeld.

mobiel: 06 - 242 168 48
e-mail: markemaakt@kpnmail.nl
Sander van Gaalen editor/colorist

De kracht van Sander is het vertellen van verhalen in woord en beeld. Interviews en gesprekken snijdt hij terug tot de essentie. Zo blijft de kijker gefascineerd. Na de montage houdt Sander elk shot tegen het licht. Hij is pas tevreden als echt álles, van kleur tot uitstraling perfect is.

mobiel: 06 - 270 587 72
e-mail: sander@c2edit.nl
Vinca van Kalsbeek programmamaker

Programmamaker Vinca wil graag pure verhalen vertellen. Onderwerpen en mensen met respect in beeld brengen en de kijker raken én informeren.

Met ruime ervaring in de (medische) journalistiek levert ze gedegen werk.  Intuïtief, graag met humor en oog voor detail.

mobiel: 06 - 265 466 89
e-mail: sstmamawerkt@ziggo.nl
Maarten Schellekens Cameraman

Maarten is een beeldverhalenverteller pur sang.

Oog voor esthetiek en detail, maar vooral met gevoel voor de mens. Want zo draag je een boodschap over. Dat geldt voor corporate maar ook voor tv.

Zo weet hij als cameraman voor o.a. Joris Linssen de vele kijkers met zijn werk te raken. Maarten geniet dan ook landelijke faam gezien zijn talent op het gebied van human interest en documentaire.

mobiel: 06-538 756 26
e-mail: info@maartenschellekens.nl
Janine Reichgelt tekstschrijver

Nieuwsgierige tekstschrijver met stevige achtergrond in marketingcommunicatie. Schrijft pakkende en heldere teksten. Duidelijke voice-overs die video versterken. Janine maakt deel uit van Fijnland tekstproducties.

mobiel: 06 - 484 994 83
e-mail: janine@commentaal.nl