Pluryn ‘Jij bent Okay’ voorlichtingsfilm

Opdracht

Pluryn werkt landelijk, regionaal en lokaal in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ. Pluryn vroeg Medical Media House om mee te denken over de productie van een pakkende voorlichtingsfilm over het programma 'Jij bent okay'.

Voor normaal begaafde kinderen van ouders met psychiatrische en/of verslavingsproblemen bestonden al verschillende interventies. Voor kinderen met een licht verstandelijke beperking nu ook: Jij bent Okay.

Jij bent Okay bestaat uit een (aangepaste) groepsinterventie voor kinderen en een online zelfhulpcursus voor ouders. Doel is het verhogen van het competentiegevoel van kinderen en ouders door middel van het zelf realiseren van steun vanuit het eigen netwerk.

Aanpak

Hulp zoeken is voor deze ouders vaak een moeilijke stap. We wilden daarom een film maken waarin de kijker zich herkent. Dit werkt drempelverlagend voor het vragen om hulp. Aansluiting vinden bij hun belevingswereld is daarom essentieel voor deze film om effect te hebben. Daarom is gekozen voor een échte film, met een échte casus: een portret van een representatief gezin in een herkenbare situatie.

 

Resultaat

De film wordt onder meer ingezet tijdens voorlichtingsbijeenkomsten en gesprekken met ouders.

Overzicht projecten