Medische portretten

Ziekenhuizen gebruiken meer en meer de kracht van video om te laten zien wie ze zijn en waar ze voor staan. De inzet van korte videoportretten op de eigen website is daar een goed voorbeeld van. Statige fotoportretten maken plaats voor korte dynamische video's waarin de medisch specialist zich kort presenteert. Medical Media House is uitgegroeid tot een specialist in het maken van dit soort medische portretten.

Aanpak

Basis voor elk portret is een interview. Een ervaren interviewer met veel kennis van het medisch werkveld stelt prikkelende vragen. Dat levert een inhoudelijk en persoonlijk gesprek op.

Ter ondersteuning van het interview draaien we beelden binnen het ziekenhuis. De poli en de verpleegafdelingen zijn dankbare locaties om de specialist in actie te zien. De kunst is om alles in een zo kort mogelijk tijdsbestek te realiseren. Ervaring leert dat een compleet portret afhankelijk van de gekozen vorm binnen 1 à 1,5 uur is gedraaid.

 

 

Resultaat

Gemiddeld wordt een video 200 keer per jaar bekeken. Met uitschieters naar ruim 400 keer per jaar, zoals de video's van specialisten die veel patiëntencontact hebben. Ook eerstelijnsmedewerkers zien de voordelen van de korte video's. Zij verwijzen patiënten graag naar de video's van een behandelaar als eerste, prettige kennismaking.

Diverse ziekenhuizen waaronder Antoni van Leeuwenhoek, Medisch Spectrum Twente (MST), Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) en Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ), maken gebruik van onze diensten.

Overzicht projecten