HiX voorlichtingsfilm

Opdracht

Over de invoering van het digitale patiëntendossier is in de landelijke pers veel ophef geweest. Niet alleen voor patiënten is het wennen dat het papieren boekwerk voorzien van het beruchte artsenhandschrift plaats maakt voor een digitaal exemplaar. Ook voor artsen en verpleegkundigen vraagt het een grote omschakeling en dat leidt tot de nodige koudwatervrees.

Ziekenhuizen beschikken met Hix van Chipsoft over een volledig geïntegreerd en innovatief ZIS/EPD. Dat geeft zorgverleners de beschikking over een totaalpakket aan functionaliteiten die patiëntgerichte behandel- en registratieprocessen ondersteunen.

In aanloop naar de livegang van het programma Hix wil het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) haar artsen en verpleegkundigen inspireren om aan de slag te gaan met deze nieuwe werkmethode. De video moet de koudwatervrees wegnemen.

Aanpak

De camera volgt een patiënt van opname tot ontslag. De verschillende toepassingen van het HiX-systeem komen bij elke fase aan bod. Een enthousiaste, jonge voice-over stem geeft waar nodig extra informatie bij de beelden. CWZ-medewerkers die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het HiX-systeem spelen een belangrijke rol in deze video. Zij vertellen hun collega’s over de voordelen van HiX die zij inmiddels ervaren.

 

Resultaat

Dankzij de video hebben verpleegkundigen in het CWZ de voordelen van digitaal werken gezien. Het ziekenhuis is met de invoering van deze nieuwe manier van werken klaar voor de toekomst.

Overzicht projecten